| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ramed

|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 10:38 pm Temat postu: powiadomienia e-mail w Portalu |
|
|
Nie da rady włączyć powiadomienmailowych o odopwiedzi/nowym komentarzu pod artykułami na Portalu? tak jak na forum. Czasami ktos odpowie a nie zawsze jest ochota zagladac pod kazdy artykuł sprawdzając czy ktos odpisał.
Pozdrawiam! _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pp
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 11:41 pm Temat postu: |
|
|
łebmajster się oflagował i stwierdził, że "tak to tylko w Erze"  _________________ www.gazetagoleniowska.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ramed

|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Lipa lipa
Albo inna sprawa, zapamietywanie hasła i autologowanie (rowniez standard w wiekszosci portali), tutaj trzeba zawszwe sie od nowa logowac  _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pp
|
Wysłany: Sro Gru 24, 2008 11:52 pm Temat postu: |
|
|
na portalu czy forum? ja używam Firefoxa i nie mam żadnych problemów. tzn. na portalu niby trzeba się logować, ale zapamiętywanie loginu/hasła działa bez zarzutu, więc wystarczają trzy kliknięcia myszką, a na forum autologowanie funkcjonuje normalnie _________________ www.gazetagoleniowska.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ramed

|
Wysłany: Czw Gru 25, 2008 12:01 am Temat postu: |
|
|
Na forum wszystko jest super. Fakt, na Portalu wystarczy kliknac i zapamiętane hasełko zadziała (przydąłoby sie aotologowanie ale dobre i to, fakt...) ale nie ma notyfikacji mailowych o odpowiedzi w komentarzach. Moze po prostu ta wersja/skrypt na to nie pozwala  _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pp
|
Wysłany: Czw Gru 25, 2008 12:46 am Temat postu: |
|
|
| Ramed napisał: | | ale nie ma notyfikacji mailowych o odpowiedzi w komentarzach |
i - jak mówiłem - nie będzie. skrypt pewnie nie jest tu problemem, bo od początku do końca jest stworzony przez łebmajstra, ale się chłop zaparł i koniec do dłuższych dyskusji służy zresztą forum, szkoda oczywiście, że tak mało użytkowników portalu z niego korzysta... _________________ www.gazetagoleniowska.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ramed

|
Wysłany: Czw Gru 25, 2008 12:11 pm Temat postu: |
|
|
| pp napisał: | | Ramed napisał: | | ale nie ma notyfikacji mailowych o odpowiedzi w komentarzach |
i - jak mówiłem - nie będzie. skrypt pewnie nie jest tu problemem, bo od początku do końca jest stworzony przez łebmajstra, ale się chłop zaparł i koniec do dłuższych dyskusji służy zresztą forum, szkoda oczywiście, że tak mało użytkowników portalu z niego korzysta... |
Szkoda, ze sie zaparł, moze nie potrafi ? Byłoby wygodniej no ale cóż...
Forum działa prawidłowo w kazdym razie.
A co do tego, ze malo osob korzysta z niego, moze jakas reklama w papierowym wydaniu? Moze kogos zainteresuje co jakis czas wzmianka, ze dyskusja rozkwita w internecie  _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Technicznie nie jest to najmniejszy problem do napisania - także próby wchodzenia na wjeżdżanie ambicję można sobie darować. Jesteśmy ograniczeni choćby pod względem użytkowania bazy danych więc szukam "oszczędności" gdzie się da. Jest jeszcze kilka innych ograniczeń serwera, których naginanie mogłoby spowodować przerwy w jego (serwera) działaniu.
Zresztą jak Pablo napisał - jest forum, które służy do ew. dyskusji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ramed

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Szkoda, korzystam z wielu serwisów a akurat na "moim" lokalnym goleniowskim tego mi brakuje najbardziej. Sądziłem, że przy jakiejs renowacji Portalu się to zmieni. To ważniejsze niż np nowe kolorki.
Pozdrawiam. _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 1:08 pm Temat postu: |
|
|
| No ale przecież wyraźnie napisałem - są ograniczenia techniczne ich nie przeskoczymy bo nie ma na to budżetu. Nowe kolorki, choćby były najkolorowsze z tych kolorowych nie wpływają na jakiekolwiek limity, a już na pewno na jakiekolwiek znaczące. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ramed

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Aha no to może za kolejne kilka lat Gazetę będzie stać na porządny serwer
Portal wygląda bardzo ładnie jeśli chodzi o wizualną stronę. Pozdrawiam! _________________ Trance Is All We Need. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin Administrator
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od reklamodawców, których ciężko przekonać że portal trafia do masy internautów - potencjalnych klientów.
Gazetę z całą pewnością stać na wynajmowanie dedykowanego serwera (około 5000 netto rocznie), ale to nie ma najmniejszego sensu.
ps. jak chcesz powiadomienia mailowe to musisz wygryźć Pabla ze stołka - bo ja i on dostajemy wszystkie powiadomienia o komentarzach. Ja się wygryźć nie dam, ale on może i da  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtek
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 5:07 pm Temat postu: |
|
|
| admin napisał: | | Jesteśmy ograniczeni choćby pod względem użytkowania bazy danych więc szukam "oszczędności" gdzie się da. Jest jeszcze kilka innych ograniczeń serwera, których naginanie mogłoby spowodować przerwy w jego (serwera) działaniu. |
A czy dałoby się w miarę bezboleśnie przy każdym artykule na stronie głównej wrzucić link "liczba komentarzy: " ? Wtedy można by było bez wchodzenia w szczegóły artykułu zorientować się czy od ostatniej wizyty coś dodano. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtek
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 10:56 am Temat postu: |
|
|
Ewentualnie można by było spróbować dodać w okolicach sekcji "Najchętniej czytane" sekcję "Ostatnio komentowane" i tam wrzucić tytuł artykułu przycięty do iluś znaków a w nawiasie podać liczbę komentarzy lub datę i godzinę ostatniego komentarza).
----
edit;
albo może dodać kanał RSS "Ostatnio komentowane". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|